Stel je voor dat je getrouwde vriendin actief bezig is om een jonge man, die echt heel knap is, tussen haar lakens te krijgen. Wat zou je daar van vinden? En wat zou je er van vinden als jouw man zwicht voor het voortdurende geflirt van een andere vrouw?

Zou Jozef vandaag de dag nog veel medestanders hebben, door consequent te weigeren om het bed te delen met een machtige vrouw, waarschijnlijk ook best aantrekkelijk? Zou die vrouw bij jou zoveel moeite hebben moeten doen of was je gelijk of na een tijdje wel met haar het bed in gedoken?

De vrouwen die ik sprak waren unaniem : Jozef bestaat niet meer! En tegelijk waren ze ook eerlijk : als een bepaalde vrouw halfnaakt een man verleidt, dag in, dag uit, dan krijgt ze op gegeven moment elke man de kop wel gek.

Of zou het toch kunnen om weerstand te bieden aan seksuele verleidingen? Als je verkering hebt, (on)gelukkig getrouwd bent of single?

 

Zondagavond lezen we over de vrouw van Potifar en haar second love, maar Genesis 39 gaat over nog meer dan alleen maar hier over.

Afgelopen week dacht ik er al met een aantal vrouwen over na, zondag denken we er met elkaar verder over na. Het belooft in elk geval een spannend gebeuren te worden. Dus van harte welkom zondagavond om 19.00u in de Gereformeerde Kerk te Enter.