Thema: We as a people

Op 20 maart wordt er  in onze kerk een dienst gehouden rondom het inspirerende levensverhaal van Martin Luther King. Nog steeds is zijn boodschap over de kracht van de liefde zeer actueel. Hoe hield hij het vol om de geweldloze weg te blijven volgen terwijl hij dagelijks bedreigd werd? Ds Arjen van der Spek vertolkt de boodschap van Ds King.  De Black Gospel liederen worden door een fantastische band en 16 zangers onder leiding van Jan Getkate ten gehore gebracht.
Gospels hebben een diepe laag die juist in de tijd van de slavernij en later van de burgerrechtenbeweging van de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw, van veel betekenis zijn geweest. 
Aan ds Arjen van der Spek uit Zwartsluis werd de vraag gesteld: Wat spreekt u nu zo aan in de persoon van Dr Martin Luther King? Hij vertelt er het volgende over: “De preken van Dr King spreken me enorm aan. Daarin gaat het over de  vraag: Hoe vertaal je nu de oproep van Jezus om te leven uit liefde in de praktijk van alledag. In de tijd van King was dat heel erg spannend. Want hoe leef je in liefde als je dagelijks te maken krijgt met haatberichten, bommeldingen en bomaanslagen, als je kinderen met de dood worden bedreigd? Hij wist dat het hem eens zijn leven zou kosten en dan toch doorgaan op de weg van de geweldloosheid, hoe doe je dat? Hij heeft met zijn beweging van geweldloosheid een enorme verandering teweeggebracht. Nee, de haat is niet verdwenen, en racisme is er nog steeds, maar zijn invloed is er ook tot op de huidige dag. En daarom is zijn boodschap ook zo actueel.
Dit verhaal van zijn boodschap verdient het om verteld te worden. En om dat verhaal te vertellen zijn de Blackgospel liederen noodzakelijk, want de spanning welke in die liederen ligt, die hoort bij zo’n verhaal. Van der Spek vertelt over de zang: Het is gelukt om werkelijk fantastische zangers te vinden die zich de oude liederen hebben eigengemaakt .
We verheugen ons enorm om de dienst op 20 maart om 19:00 uur in Enter te mogen brengen.