In aflevering 4 van Heel Holland Bakt zie je een stukje concretisering van de Bergrede. In het onderstaande fragment zie je hoe Johan zijn soezenbeslag wil weggooien, maar…. dan is daar Robert. We gooien niets weg. Robert weet dit volkomen mislukte soezenbeslag in no-time te redden van de afvalbak.
Bekijk het fragment van heel Holland bakt 5 januari start bij 36.30 min tot 37.22, Wegens copyright rechten is deze video niet in te sluiten.

Wat dit te maken heeft met Jezus’ woorden : jullie zijn het zout van de aarde, het licht van de wereld?! Zondagmorgen lezen we verder in de Bergrede, Matteus 5:10-16. We lezen daar ook over vervolging en uitgescholden worden vanwege het goede doen, geloven in Jezus…

Naast Johan en Robert, komen ook prins Harry en Meghan, Mark Rutte en de spiegel uit de EV kantine langs. En tijdens het kindermoment gaat één van de kinderen over eieren lopen…

Welkom zondagmorgen in de (kinder)kerk. De dienst begint om 9.30u en is ook thuis live mee te volgen met geluid en beeld via de website www.gereformeerdekerkenter.nl Voor de allerkleinsten is er crèche in de kelder van Ons Centrum.

De preek eindigt met de vraag : hoe kunnen wij heel concreet kerk van Christus zijn, zout van de aarde, licht van de wereld in Enter? Ik praat graag met wie wil na de dienst heel kort, een half uurtje, door hierover in Ons Centrum.

’s Avonds is er een concert van Burgeon, aanvang 19.00u

Burgeon, een passievolle, jonge band neemt ons mee in hun pakkende verhaal met een prikkelende boodschap. Met hun akoestische, veelzijdige sound nemen ze ons mee met de moeilijkheden die het leven als christen met zich mee brengt, soms met en soms zonder oplossingen. In deze dienst doen we het net even anders: zonder dominee, zonder preek, en zeer toegankelijk voor iedereen, gelovig of niet. Voor meer info, zie hieronder.

Kom op tijd, want vol is vol!

In Long Live the Livin’ People neemt Burgeon het publiek mee in hun eigen verhaal.

Burgeon is een passievolle, jonge band die hun kijk op het leven deelt, met de Bijbel als basis. Met zeker 15 nummers weet de band het publiek mee te slepen in de passies, eigenaardigheden en moeilijkheden die het leven als christen met zich mee brengt, soms met en soms zonder oplossingen. Niet om hun mening op te dringen, maar om het publiek te prikkelen, aan het denken te zetten en te enthousiasmeren. Het geloof is namelijk veel minder suf dan op veel plekken gesuggereerd wordt, maar ook niet altijd zo gemakkelijk! Het gehele programma is door de band zelf geschreven en met diezelfde passie beklimmen ze ieder podium.

Laat je raken door de akoestische muziek, waar de twee gitaristen, de bassist en de drummer geweldig op elkaar ingespeeld zijn en de zangeressen met karakteristieke tweestemmigheid het pure verhaal vertellen en daarnaast met mondharmonica’s, mandoline en ukeleles in de weer zijn. De band heeft zelden een energietekort. De passende lichtvariaties versterken de sfeer, die ontstaat doordat de band niet bang is om vastgeroeste tradities op te schudden.

Nu alvast meer horen? De debuut CD ‘We Brought a Goat’ is te beluisteren via Spotify & YouTube!

Floris den Oudsten v.d.m.
predikant Gereformeerde Kerk Enter 
contactgegevens:
Rijssenseweg 11 7468 AA Enter
0547-381384