Nederland moet in 2050 aardgasvrij zijn, aldus het voornemen van onze regering. We gaan omschakelen naar andere energiebronnen. Uit welke energiebronnen leven wij?Zondagmorgen lezen we Psalm 27, over levenskracht van de HEER. Op deze laatste zondag van het kerkelijke jaar staan we stil bij de tijdelijkheid van het leven. We noemen de namen van hen die ons het afgelopen jaar zijn ontvallen. Velen van ons weten wat het betekent, hoe het is, als vader, moeder je verlaten, je broer of zus, man of vrouw, dochter of zoon, neef of nicht, buurman of buurvrouw, vriend(in), moet missen, die momenten van angst, vrees, verdriet, gemis, verlatenheid, kortere of langere tijd geleden. En dan : de HEER is mijn licht, heil/behoud, levenskracht, je kan ook lezen : bij de HEER is mijn leven veilig, waardoor er geen angst en vrees is…

We willen met elkaar nadenken over de vraag wat het betekent : de HEER is mijn levenskracht. En, hoe kom je aan een sterk hart? Willen wij omschakelen, ons loskoppelen, van doodskrachten, krachten die sterk lijken, maar uiteindelijk niet sterk genoeg zijn, ook al zullen we allemaal eens moeten sterven?

Voor de kinderen is er kinderkerk, voor de allerkleinsten is er crèche in de kelder van Ons Centrum. Na de dienst is er koffiedrinken in Ons Centrum waarvoor iedereen die zich verbonden weten met de overledenen, van harte is uitgenodigd.

Floris den Oudsten v.d.m.
predikant Gereformeerde Kerk Enter 
 
contactgegevens:
Rijssenseweg 11
7468 AA Enter
0547-381384