Zondagmorgen ontmoeten we twee mensen die een bizar gesprek hebben, namelijk over ‘opnieuw geboren worden’… ‘Opnieuw’, in de zin van, helemaal opnieuw beginnen. Wat daarvoor was, is niet belangrijk : je maakt een nieuwe start, een nieuw begin.

Jezus zegt dat je opnieuw geboren moet worden om het koninkrijk van God te zien. Maar je kunt toch niet opnieuw de buik van je moeder binnengaan?!

Opnieuw geboren worden : miljoenen volgen hoe boer Marnix eigenlijk ook opnieuw wordt geboren. Daarover zondag meer…

Ben jij al opnieuw geboren? Nou, ik ben een trouwe kerkganger, ik leid een netjes leven en betaal netjes mijn kerkelijke bijdragen. Tja, dat deed Nikodemus ook… Maar toch zei Jezus ook hij, Farizeeërs (vooraanstaande dominee) en één van de Joodse leiders, toch opnieuw geboren moest worden als hij bij God wilde horen…

Lees thuis gerust alvast Johannes 2 : 23 – 3 : 21 door.

Welkom om 9.30u in de kerkdienst waarin drie kinderen worden gedoopt én na afloop in Ons Centrum om onder het genot van koffie, thee, water of limonade elkaar te ontmoeten en de doopouders te feliciteren.

Floris den Oudsten v.d.m.
predikant Gereformeerde Kerk Enter 
 
contactgegevens:
Rijssenseweg 11
7468 AA Enter
0547-381384