Bidden is een relatie met God aangaan en onderhouden. Bidden veronderstelt dus wel een relatie met God… Maar ook al heb je een relatie met God, dan nog kan jij je herkennen in de uitroep van Jezus’ discipelen Heer, leer ons bidden! Je kent wat standaardgebeden, maar in bed val jij voor de eerste regel al in slaap, voor het eten sluit je even je ogen en je baalt als je andere zo ‘mooi’ hoort bidden. Je voelt je misschien schuldig omdat je, als je al eens bidt, geen idee hebt wat je doet. Praten met God? Een vriendschap met de Eeuwige? Spannend? Lastig? Als communicatie in ‘normale’ relaties niet altijd ideaal is, logisch toch dat de communicatie tussen schepseltjes en Schepper ook wel eens tegenvalt? Maar de vriendschap met God is te waardevol om er dan maar mee te stoppen. Daarom de komende  tijd aandacht voor het gebed voor nog-niet-bidders, ontevreden bidders en nieuwsgierige bidders waarin het gaat over jouw gebedsleven. Bidden is te leren. Spannend, confronterend en uitdagend. En wat dit te maken heeft met Bruce Almighty? Welkom op zondagmorgen 23 september bij deel 1 van de serie themadiensten over gebed!

 

Floris den Oudsten v.d.m.
predikant Gereformeerde Kerk Enter 

 
contactgegevens:
Rijssenseweg 11

7468 AA Enter
0547-381384