Hoeveel geduld van God kan jouw ongeduldige geloof aan?

Je merkt (soms) zo weinig van God…blijkbaar heeft God alle tijd. Prima, maar wat Herman Finkers al zei : kalm aan en rap een beetje / Heanig an en rap wat. God is God, maar Hij mag wel wat sneller reageren op onze gebeden…God moet leveren… Dat heeft ook alles te maken met onze omgeving. Wie stuurt er nog een brief? Als iemand niet snel reageert op je appje dan bel je even of die je het berichtje al heeft gelezen… Vroeger keken ze één keer op een dag in de brievenbus, hoe vaak check jij je mobiel? De kant-en-klaar maaltijden doen het goed, blijkbaar hebben steeds minder mensen tijd en zin om zelf (uitgebreid) te koken….

Hebben we stiekem niet een fastfood-geloof gekregen, een snackbar God? Je loopt binnen, besteld en wilt het snel hebben en snel kunnen opeten. Of een voor-24.00u-besteld-morgen-in-huis geloof, een bol.com God? Vandaag bidden, liefst gister de gebedsverhoring, eventueel vandaag, uiterlijk morgen? Herkenbaar?

Dan aartsvader Abraham die 25 (!) jaar moet wachten op de vervulling van Gods belofte van een kind. Paulus schrijft niet voor niets : “Hoewel het eigenlijk niet kon, bleef Abraham hopen en geloven dat hij de vader van vele volken zou worden, zoals hem was beloofd: ‘Zo talrijk zullen je nakomelingen zijn.’ En zijn geloof verzwakte niet toen hij, ongeveer honderd jaar oud, besefte dat zijn krachten hem hadden verlaten en Sara niet langer vruchtbaar was. Hij twijfelde niet aan Gods belofte; zijn geloof verloor hij niet, integendeel, hij werd erin gesterkt en bewees zo eer aan God. Hij was ervan overtuigd dat God bij machte was te doen wat hij had beloofd.”

Hoe zouden wij reageren? Wat zou het met ons  geloof doen? Zouden wij net als Abraham op God hebben vertrouwd? Blijven wij hopen en geloven? Verzwakt ons geloof ook niet? Twijfelen wij ook niet aan  Gods beloften? Verliezen wij ons geloof ook niet?

En God? Zou het “Rustaaaag!” van ADO-speler Tom Beugelsdijk soms/vaak niet ook Gods reactie zijn op ons ongeduld? Zou God dat niet soms denken als Hij onze schietgebedjes en drammerige gebedsappjes ontvangt?

Nou ja, we willen er zondagavond met elkaar over nadenken in deze interactieve multimediadienst die in het bijzonder gericht is op de jongeren, maar ook zeker aansprekend zal zijn voor ouderen. Want wie herkent zich niet in de vragen over Gods handelen in ons leven? Wees erbij om 19.00u in de Gereformeerde Kerk aan de Rijssenseweg 13. Een dienst met prachtige muziek via YouTube met als thema ‘God in slow motion’. Iedereen is van harte welkom, dus neem je familie, vrienden en buren gewoon mee. Een dienst voor trouwe kerkgangers en zoekers, voor jong en oud, voor jou en mij.

Na de dienst is er nog iets te drinken voor de jongeren en hun ouders. De mentoren van Follow Me en On Track zijn er om alvast kennis te maken en ouders van de jongeren die naar Follow Me gaan hebben een heel kort oudermoment over het komende Follow Me seizoen.

 

Floris den Oudsten v.d.m.
predikant Gereformeerde Kerk Enter 

 
contactgegevens:
Rijssenseweg 11

7468 AA Enter
0547-381384