Wat hebben onze kinderen aan de prachtige zwart-wit filmpjes over het jeugdwerk die heel Nederland doorgaan, als er niet voldoende gepassioneerde leiders zijn voor het jeugdwerk in Enter?

Zou Jezus jou een goede kinderwerker vinden? En zo ja, zou jij je dan ook aanmelden?!

 Zondag 3 juni staat helemaal in het teken van ‘werk in uitvoering’.

 ’s Morgens ligt de focus op het (toekomstige) jeugdwerk. We gaan met elkaar de preek maken…. Dus lees thuis maar alvast Markus 10:13-16 en Markus 8:1-9. Over mensen die proberen kinderen bij Jezus te brengen. Doen wij dat ook, onze kinderen bij Jezus brengen? En ze willen dat Jezus ze ook nog eens aanraakt. Waarom willen ze dat, is dat echt nodig? Gelukkig schat Jezus de situatie goed in en stuurt hij de kinderen door naar de kindernevendienst. Heeft hij zijn handen vrij om belangrijkere dingen te doen…. Toch?!

 ’s Avonds verleent het koor His Masters Voices medewerking aan de dienst. We komen terecht in een lelijke en akelige stad waar alle mooie, karakteristieke gebouwen en pandjes die de sfeer bepaalden vervangen zijn door strakke kantoorgebouwen en saaie wolkenkrabbers die allemaal op elkaar leken. De nieuwbouw was functioneel en goedkoop, gericht op de korte termijn, snelle winst, niet om sfeer en karakter uit te stralen. Het was er niet alleen kaal en kil, maar het werd ook een depressieve en doodse plaats. Maar toen meldde zich een architect bij het stadsbestuur met de vraag om een nieuw stadscentrum te ontwerpen midden in het stadshart, midden in die lelijke, doodse buurt. De gemeente kon het zich niet veroorloven het hele centrum plat te gooien, maar wel om een proces te starten om stap voor stap dit project uit te voeren om uiteindelijk er iets moois, iets veel mooiers, voor terug te krijgen… De architect was niet jong meer, maar was zijn hele leven al bezig geweest met deze droom. Hij ging aan de slag met ontwerpen, en later zag hij hoe de funderingen werden gelegd. Toen werd hij ziek en was hij niet meer in staat om aan zijn project te werken. Maar hij bleef er gepassioneerd mee bezig op afstand en gaf gedetailleerde instructies aan collega’s, die nu met het project verder gingen zodat het allemaal verder kon gaan zoals hij bedoeld had. Hij zei tegen collega’s ik hoop dat als later anderen aan mij denken, ze aan dit geweldige gebouw denken. Het eerste gebouw waarna er hopelijk nog velen zullen volgen in dit transformatieproces. Als een lichtpunt in deze donkerte, baken in de storm, licht in de duisternis, als teken dat er nog schoonheid is, zelfs als alles rondom lelijk en verwaarloosd is. Schoonheid van vroeger, klaar voor toekomst : dat zal dan mijn beloning zijn.

 Benieuwd wat dit verhaal te maken heeft met jouw leven en het jeugdwerk? Welkom!

 

Floris den Oudsten v.d.m.
predikant Gereformeerde Kerk Enter 
 
contactgegevens:
Rijssenseweg 11
7468 AA Enter
0547-381384