Geloven is onmogelijk…. Geloven is een kwestie van goed nadenken…

Op Paasmorgen lezen we het verhaal van Maria Magdalena die bij een open graf en na heel wat uitspraken van Jezus dat Hij zou opstaan, vol ongeloof is. Voor haar is geloven onmogelijk. Je zou denken, hoeveel bewijs heb je nodig?! Maar we ontmoeten ook de boeren uit Boer-Zoekt-Vrouw. De één smoorverliefd, de ander aarzelend. Zonder tussenkomst van Yvon waren ze nooit zo ver gekomen in de ontdekkingstocht naar de ware liefde. Staan wij open voor de hulp in onze zoektocht om de Liefde van ons leven te vinden? Niet een dode Jezus, maar een levende Jezus…

Thema van de preek is ‘Geloven is onmogelijk én rationeel’ De preek sluit af met de volgende quote:

“Geloven is je hart openen en beseffen dat nu, op dit moment, de verzegelde steen wordt weggerold, en dat nu, op dit moment, de warme lichtstralen het gewonnen hebben van het koude, donkere graf.”

Welkom zondagmorgen om 9.30u in kerk. We lezen Johannes 20:1-18. Er is crèche voor de allerkleinsten, kinderkerk voor alle kinderen. De kinderen van de crèche komen samen terug met de kinderen van de kindernevendienst en hebben dan nog een muzikale verrassing…

Floris den Oudsten v.d.m.
predikant Gereformeerde Kerk Enter 
 
contactgegevens:
Rijssenseweg 11