Herkenbaar? Het gevoel van dorst?

Vervelend, maar gelukkig kunnen wij onze dorst snel, makkelijk en goedkoop lessen. Wij zijn er zo aan gewend geraakt dat als we de kraan opendoen we onze dorst kunnen lessen. Dat merk je soms als je tijdens het fietsen of wandelen, vergeten bent een flesje water mee te nemen. Vervelend, soms ook meer dan vervelend. Het is irritanter als iemand anders het telkens zegt ‘ik heb dorst’ en ‘geef mij te drinken’. Soms is het ook hartverscheurend, als iemand dood gaat van de dorst…

Als Jezus is gekruisigd, roept Hij : ‘ik heb dorst!’

Wat voor dorst is dat? Roept Jezus het als mens met menselijke dorstervaring? Als een zeurend kind? Of als zoon van God, als een klagend kind, die dood gaat van de dorst?

We lezen op de avond van Goede Vrijdag met elkaar over Jezus die dorst lijdt, maar ook over Jezus die aan de Samaritaanse vrouw vraagt ‘geef mij te drinken’. En we ontdekken in dit verhaal de kern van het christelijke Evangelie.

Welkom vrijdag 30 maart in de kerkdienst die om 19.30u begint.

Floris den Oudsten v.d.m.
predikant Gereformeerde Kerk Enter 

 
contactgegevens:
Rijssenseweg 11

7468 AA Enter
0547-381384