‘Wie geen tijd heeft om te bidden, werkt harder dan God van hem vraagt’

Heb je dat wel eens gehad? Dat je boodschappen ging doen, zonder briefje, maar dat je in de winkel die ene boodschap niet meer kon bedenken? Wat doe je dan? Even rustig nadenken, stil worden, focussen, terugdenken aan het gesprek met je vader/moeder en dan weet je het weer. Dat zien we ook bij Jezus. Jezus die heel druk is met heel belangrijke dingen, maar toch tijd vrij maakt om te bidden, te praten met zijn Vader. Om niet te vergeten waarom Hij ook al weer vanuit de hemel naar de aarde is gestuurd…wat zijn boodschap is…

In de scholendienst op Biddag staan we stil bij het thema ‘Rust bij de Vader’ en we lezen Markus 1:29-39. Van harte welkom! De dienst begint om 19.30 uur

 God hoort?! Hoort God je altijd? Of lijkt God soms meer op een oude man die zijn gehoorapparaat heeft uitgedaan? Heeft bidden nu wel of geen zin? En als de situatie echt hopeloos is? In de avonddienst op Biddag lezen we over Ismaël, de zoon van Abraham, de dochter van Hager, slavin van Sara en tweede vrouw van Abraham. Het leest als een aflevering in een dramatische soap, maar is één van de vele hoofdstukken van het Bijbelverhaal over Abraham en Sara, Hagar en Ismaël, en Izak. Wonderlijk, bizar, ongelofelijk…

Morgenavond, op Biddag, lezen we Genesis 21:1-21, over de rol van God in dit menselijke drama. En hoe God niet loslaat waar mensen wel loslaten. God hoort! In het gekreun, gebrul en gevloek (?) hoort God blijkbaar een gebed … Lees ter intro thuis eens Genesis 11 vanaf vers 21 om in het verhaal te komen.

Floris den Oudsten v.d.m.
predikant Gereformeerde Kerk Enter