Alsof er niets heeft plaatsgevonden, begint God gewoon opnieuw met de uitgekotste Jona… Geen donderpreek, geen andere missie, niets daarvan. Gewoon dezelfde opdracht voor dezelfde dominee die God ongehoorzaam was en was weggevlucht bij God vandaan.

God is zo anders dan wij. Wij geven mensen niet zo snel nog een tweede kans, laat staan de zoveelste kans. Wij zouden wel een mening hebben over Jona, zouden we zeker niet beroepen als dominee… Nep-dominee, die niet te vertrouwen is, niet voldoende geloof heeft, God ongehoorzaam is en het vertikt om te bidden.

Als wij ons niet herkennen in Gods optreden, lijken wij dan misschien, of we dat nu leuk vinden of niet, wel meer op Jona en/of de Ninevieten?

 

Iedereen is zondagmorgen van harte welkom om 9.30u in de kerk om samen verder te lezen in het profetenboekje Jona. Voor de allerkleinsten is er crèche in de kelder van Ons Centrum, voor de kinderen van de basisschool is er kindernevendienst.

We zingen ook prachtige en bijpassende gezangen, psalmen en ons slotlied zal het ‘nieuwerwetse’ gezang ‘Groot is uw trouw o Heer’ zijn. Oefen thuis gerust alvast om deze vanuit het diepst van je hart mee te kunnen zingen.

P.P.S.

Voor de mensen met hele goede oren. Zondag zingen we dit lied m.b.v. dit geluidsfragment.