Jozef voert zijn broers dronken als ze samen aan tafel gaan.  Zo kan je de moeite en zorgen en je verhongerende familie wel voor even vergeten. De joker (Benjamin) is inmiddels ook in het spel gebracht, wat voor bizarre taferelen zorgt als Jozef de kaarten schudt en deelt en weer schudt en deelt… We ontmoeten ook Juda 2.0 en Juda 3.0 als we lezen in Genesis 43 en 44 en verzen 1 tot 4 uit Genesis 45. Hoe een gemaskerd bal toch nog veranderd in een Familiediner.

 Welkom zondag in de kerk, zowel in de ochtend als in de avond. Want ook wij zelf mogen deelnemen aan het Familiediner. Onze hemelse gastheer nodigt al zijn kinderen aan tafel. Samen verkondigen wij Christus’ dood. Samen ontvangen we verzoening van al onze zonden. Ook voor onze onderlinge familieruzies, in het huisgezin van God én in onze eigen families. Wat een verantwoordelijkheid om daarmee te leven.

Hopelijk is iedereen er. Want zoals ouders blij zijn als alle kinderen er zijn, zo ook onze hemelse Vader als Hij ons wil laten delen in zijn overvloed aan verzoening en genade. Van harte welkom! Voor de allerkleinsten is er crèche in de kelder van Ons Centrum, voor de kinderen van de basisschool is er kindernevendienst.